Korzenne muffiny z cukinią

Z przepisu Marthy Steward, z dodatkiem typowego blendu przyprawowego do dyni. Wyszły idealnie pod wzlędem konsystencji, ale nie odpowiadał mi do końca posmak przypraw i/lub proszku do pieczenia.

  • 1,5 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (za dużo, było go czuć)
  • 3/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  • 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/8 łyżeczki ziela angielskiego
  • szczypta soli
  • 1/3 szkl. oleju
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1,5 szkl. startej cukinii
  • opcjonalnie 1/2 szkl. orzechów

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>