Kuskus z łososiem wędzonym i suszonymi pomidorami

Kulinarno-zdjęciowe szaleństwa z produktami Ole! nie zakończyły się na kuskusie z kuczakiem, cukinią i suszonymi pomidorami. Powstała jeszcze improwizowana sałatka z łososiem. Idealna na szybki lunch, również ten pakowany do pracy. Próbowaliśmy ją na zimno i podgrzaną w mikrofakówce. Mnie wersja druga znacznie bardziej odpowiadała. Pewnie dlatego, że po prostu wolę wędzonego łososia na ciepło, o czym mogliście przekonać się już kiedyś, z lektury przepisu na makaron z łososiem i orzechami.

Przygotuj kaszę kuskus zalewając ją bulionem warzywnym w proporcji objętościowej 1:1. Przykryj talerzykiem i odstaw na 5 min. Rozkrusz powstałą bryłę widelcem. W międzyczasie pokrój łososia i suszone pomidory. Wymieszaj z odsączoną z zalewy kukurydzą, czosnkiem, kuskusem, odrobiną oliwy z suszonych pomidorów i świeżą bazylią. Podawaj od razu lub po podgrzaniu, np. w kuchence mikrofalowej.

3 komentarzy

  1. Muszę przyznać, że to świetny przepis, prościutki, ale efekt znakomity! Przygotowałam na kolację ze znajomymi i byli zachwyceni ;o)

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>