Deser śmietanowo-kajmakowy z bezą i migdałami

Deser na bazie bitej śmietany połączonej z masą krówkową. Z dodatkiem płatków migdałowych oraz pokruszonej bezy. Podany w wafelku oblanym ciemną czekoladą. Świetny pomysł, który zaprezentowała Emi podczas swoich urodzin.

  • 300 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki masy krówkowej o smaku czekoladowym
  • płatki migdałowe
  • bezy
  • wafle-miseczki w ciemniej czekoladzie

Ubij śmietankę, dodając pod koniec ubijania masę krówkową. Wyłóż ok. 2 łyżki masy do wafelka, posyp płatkami migdałowymi, przykryj drugą porcją masy śmietanowo-kajmakowej. Wykończ pokruszonymi bezami.

3 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>