III półfinał BlogerChef’a w Kudowie Zdroju – zapowiedź

Kolejna notatka prasowa o kolejnym półfinale BlogerChef’a. Zapowiada się super! Z hotelem Verde Montana**** świetnie się współpracuje. Szef gastronomii – Wiesław Bober pomaga nam we wszystkim. Szef kuchni – Łukasz Grabowski szykuje fajny pokaz sous vide. Czeka nas jeszcze pokaz barmański oraz wodne atrakcje. To tak poza BlogerChef’em, oczywiście. Ja już nie mogę się doczekać!

III PÓŁFINAŁ BLOGERCHEF”A – KUCHNIA EUROPY ZACHODNIEJ I SKANDYNAWII

 

22 marca w Kudowie Zdroju blogerzy kulinarni staną przed kolejnym wyzwaniem! Oczarowaniem jury konkursu BlogerChef. W tym miesiącu tematem przewodnim jest kuchnia Europy Zachodniej i Skandynawii.

 

Europejska klasyka w nowej odsłonie

Gospodarzem marcowego, III półfinału konkursu BlogerChef będzie Hotel Verde Montana**** Wellness & Spa. Jest to nowoczesny obiekt położony w Kudowie Zdroju, centrum atrakcji Narodowego Parku Gór Stołowych. W jego wnętrzach, wybrana ósemka blogerów kulinarnych będzie wspólnie przyrządzać dania i desery inspirowane kuchnią zachodnioeuropejską oraz skandynawską. W menu znajdzie się m.in. autorska interpretacja słynnych francuskich naleśników – crepes suzette, portugalskie tartaletki czy angielskie dekorowane babeczki – cupcakes. Wszystkie przepisy można zaleźć na fanpage konkursu BlogerChef: https://www.facebook.com/blogerchefpl/app_214102475297229

Doskonała kuchnia i wodne atrakcje

Na uczestników czekają wspaniałe krajobrazy, wspaniałe wnętrza i wspaniałe jedzenie. W piątkowy wieczór poprzedzający konkurs, szef kuchni Hotelu Verde Montana**** – Łukasz Grabowski wraz z Tomaszem Szymańskim poprowadzi pokaz gotowania techniką sous-vide. W wieczorze integracyjnym uczestniczyć będzie również browar Pilsner Urquell i jego produkty.

Dzięki udanej współpracy z Hotelem i wyjątkowemu zaangażowaniu szefa gastronomii Hotelu Verde Montana**** – Wiesławowi Boberowi, po sobotnim konkursowym gotowaniu nasi półfinaliści na pewno nie pojadą od razu do domu. – zapewnia organizator konkursu Marek Bielski. Blogerzy zostaną zaproszeni na elegancki bankiet, prezentujący kulinarny kunsz hotelowej kuchni. Dodatkowych wrażeń dostarczy też pokaz barmański. Ponadto uczestnicy BlogerChef’a i zaproszeni goście będą mogli korzystać z hotelowego Parku Wodnego „Zielona wySPA”. Mnóstwo emocji i dobrej zabawy zapewni z pewnością basen z gejzerami wodnymi, jacuzzi czy zjeżdżalnia.

Hotel Verde Montana**** zaprasza blogerów!

Bardzo cieszymy się, że kolejna grupa blogerów będzie miała okazję wspólnie gotować swoje własne dania. Pod okiem najlepszych szefów kuchni.- Deklaruje Katarzyna Szatkowska, blogerka kulinarna i organizatorka konkursu BlogerChef. A Wiesław Bober dodaje: – Będzie mi niezmiernie miło gościć blogerów w Hotelu Verde Montana****. Jestem ciekaw jak gotują nieprofesjonaliści, jaką dysponują wiedzą kulinarną. My ze swej strony postaramy się podzielić naszym doświadczeniem kulinarnym, a nasi kucharze przygotują ciekawy pokaz. By każdy przeżył niezapomniane chwile. Zapraszam serdecznie.

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>