Kasza gryczana z rukolą i gorgonzolą

Spontaniczne połączenie trzech bardzo wyrazistych smaków – gorzkawej kaszy, lekko pieprzowej rukoli i aromatycznej gorgonzoli. Połączenie jak najbardziej udane. Polecam na błyskawiczny lunch.

  • ugotowana kasza gryczana
  • rukola
  • ser gorgonzola

Wrzuć na patelnię ugotowaną kaszę gryczaną i od czasu do czasu mieszając lekko podgrzej. Dodaj rukolę, dalej mieszaj i podgrzewaj ok. 2 min, aż rukola lekko się zmorzy. Na koniec dodaj pokrojony na kawałki ser. Gdy będzie ciepły i zacznie się topić wyłóż na talerz i podawaj.

Ten przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. „Inspiruje nas Fit&Easy”.

 

Sałatki przepisy Fit & Easy

5 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>