Zapiekanka z farszem pieczarkowym

Bułeczki-grahamki, które upiekłam do domowych hot-dogów. Z farszem, który z kolei użyłam do naleśników z farszem pieczarkowym. Bardzo proste, ale całkiem smaczne śniadanie. Na bułeczki warto dodać jeszcze kiszone lub konserwowe ogórki (pomysł mojego M.). Można też pieczywo zastąpić tortillą.

  • bułki grahamki (własnego wypieku)
  • gotowy farsz pieczarkowy
  • ser żółty
  • natka pietruszki
  • ketchup
  • można dodać również prażone ziarna, np. słonecznika

Przetnij bułeczki na pół. Posmaruj farszem pieczarkowym. Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180st.C) na ok. 5 minut. Posyp startym serem i zapiekaj jeszcze chwilę, aż się rozpuści. Podawaj na liściach sałaty, z posiekaną natką pietruszki i ketchupem.

GRAHAM BUNS WITH WHITE MUSCHROOM STUFING

Graham buns that I made for hot-dogs.  With stuffing previously used for pancakes. Very simple but so tasty :).

  • graham buns (self-made)
  • ready-made white mushroom stuffing
  • cheese
  • chopped parsley leaves
  • ketchup
  • optionally roasted pumpkin seeds

Cut the buns diagonally. Spread some white mushroom stuffing.Posmaruj farszem pieczarkowym. Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180st.C) na ok. 5 minut. Posyp startym serem i zapiekaj jeszcze chwilę, aż się rozpuści. Podawaj na liściach sałaty, z posiekaną natką pietruszki i ketchupem.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>