Bułeczki-grahamki, które upiekłam do domowych hot-dogów. Z farszem, który z kolei użyłam do naleśników z farszem pieczarkowym. Bardzo proste, ale całkiem smaczne śniadanie. Na bułeczki warto dodać jeszcze kiszone lub konserwowe ogórki (pomysł mojego M.). Można też pieczywo zastąpić tortillą.
- bułki grahamki (własnego wypieku)
- gotowy farsz pieczarkowy
- ser żółty
- natka pietruszki
- ketchup
- można dodać również prażone ziarna, np. słonecznika
Przetnij bułeczki na pół. Posmaruj farszem pieczarkowym. Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180st.C) na ok. 5 minut. Posyp startym serem i zapiekaj jeszcze chwilę, aż się rozpuści. Podawaj na liściach sałaty, z posiekaną natką pietruszki i ketchupem.
—
GRAHAM BUNS WITH WHITE MUSCHROOM STUFING
Graham buns that I made for hot-dogs. With stuffing previously used for pancakes. Very simple but so tasty :).
- graham buns (self-made)
- ready-made white mushroom stuffing
- cheese
- chopped parsley leaves
- ketchup
- optionally roasted pumpkin seeds
Cut the buns diagonally. Spread some white mushroom stuffing.Posmaruj farszem pieczarkowym. Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180st.C) na ok. 5 minut. Posyp startym serem i zapiekaj jeszcze chwilę, aż się rozpuści. Podawaj na liściach sałaty, z posiekaną natką pietruszki i ketchupem.