Chlebek dyniowy z płatkami owsianymi i czekoladą

Przepis z nieznacznymi zmianami, pochodzi z tego bloga. Chlebek był bardzo dobry, ale jak na razie ubiegłoroczne kwadraty dyniowe z orzechami włoskimi i białą czekoladą nadal zajmują u mnie pierwsze miejsce wśród dyniowych słodkości.

  • 1.25 szkl. mąki
  • 0.75 szkl. płatków owsianych górskich
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  • 1/4 łyżeczki przyprawy do szarlotki
  • 1/2 szkl. Muscovado
  • 1/2 szkl. cukru kryształu
  • 1 szkl. puree z dyni
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
  • 100 g gorzkiej czekolady

Przygotuj metodą „quick bread”, czyli przez zmieszanie składników suchych i mokrych. Piecz ok. 50-60 min w 170-180st. C.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*