Pasta jajeczna z łososiem i koperkiem

Ogródkowego koperku u mojej Mamy urodzaj, więc stanęłam przed zadaniem jego wykorzystania. Jednym z owoców tego zadania jest właśnie owa pasta. Przepyszna ze świeżą surówką z młodej kapusty lub ogórkiem. Idealna do kanapek, grzanek czy placuszków chapati.

  • 4 jajka
  • 125 g łososia wędzonego na gorąco*
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
  • sól, świeżo mielony pieprz i świeży koperek

Ugotuj jajka na twardo. Ostudź, obierz i drobno pokrój. Łososia rozdrobnij za pomocą widelca. Połącz z jajkami, majonezem i jogurtem. Dopraw solą, pieprzem oraz świeżym, posiekanym koperkiem.

* Do kupienia w Biedronce lub Lidlu. Można zastąpić go resztkami pieczonego, pozostałego z obiadu fileta z łososia.

3 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*