Serowe placuszki z dyni

Szybki polaboratoryjny posiłek, przygotowany razem z Kasią Tomczak. Wzorowałyśmy się na placuszkach z Kwestii Smaku, ale ostatecznie zrobiłyśmy je zupełnie inaczej. Próbowałyśmy też wersję wytrawną, ze świeżą szałwią, ale niezbyt nam smakowała. Najprawdopodobniej przez nadmiar szałwii.

  • 2 szkl. startej dyni
  • 125 g sera twarogowego
  • 1 jajko
  • przyprawa do dyni (1 łyżeczka cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/8 łyżeczki ziela angielskiego)
  • 2 łyżeczki cukru
  • mąka
  • jako dodatek: pomarańczowa konfitura z dyni lub dżem porzeczkowy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>