Quesadillas z kurczakiem, porem i zielonym groszkiem

  • piersi z kurczaka
  • por
  • groszek mrożony
  • ser żółty

Podsmaż pokrojonego kurczaka. Dopraw Vegetą i ziołami (np. lubczykiem ogrodowym). Dodaj por oraz groszek. Nałóż nadzienie na tortillę z serem. Przykryj dodatkowym serem i drugą tortillą. Podgrzej na suchej patelni, ok. 2-3 min z każdej strony, do stopienia sera. Pokrój w trójkąty jak pizzę. Podawaj np. z pomidorową salsą.

1 komentarzy

  1. U nas w domu quesadilla jest świetnym wyjściem na wykorzystanie wszystkich „nieużytych” i resztek warzyw z lodówki. Nawalam zawsze wszystkiego, posypuję serem i sprawa załatwiona. Wszyscy lubią i rodzinka zadowolona 🙂 No i łatwy sposób na przymycenie warzyw

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*