Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

Pasta, którą polecała mi Laura podczas IV półfinału BlogerChef’a. Niestety, nie miałam okazji jej wypróbować, aż do niedzielnego Pikniku. Wtedy to spontanicznie postanowiłyśmy z Laurą ją przyrządzić. Po gotowaniu z OLE! zostały suszone pomidory, ciecierzycę dojrzałam wcześniej w spiżarnii restauracyjnej, bagietki zdobyłam na stoisku z włoskimi produktami, a jadalne kwiaty stały przy stoliku obok. Nic nie stało zatem na przeszkodzie! No, może niesprawny blender, ale tylko przez chwilę bo ekipa Kenwooda czuwała przez cały czas 🙂

  • 1 puszka ciecierzycy (lub ugotowana ciecierzyca)
  • 1/2 słoika suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki oleju ziołowego – zalewy z suszonych pomidorów

Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Podawaj do kanapek, wrapów albo jako dip do słupków warzyw.

Laura dzielnie walczyła, a ja się przyglądałam, przynajmniej na początku 😉

1 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*