Naleśniki z owocami i musem z mango

Naleśniki z owocami i musem z budyniem, który pierwotnie miał służyć jako składnik kremu do tortu słonecznikowo-karmelowegoKoncepcja się jednak zmieniła i połączony został z mango. Efekt – świetny!

Backstage z produkcji naleśników do obejrzenia w albumie na FB: Szkoła Kuchni Artystycznej 2013.

  • naleśniki, np. z tego przepisu
  • połowa porcji budyniu z tego przepisu
  • 1 mango
  • sok z 1/2 cytryny              
  • twarożek typu Almette wymieszany z cukrem
  • owoce: brzoskwinie, banany, granat

Ugotuj budyń waniliowy. Zmiskuj blenderem z mocno dojrzałym mango oraz sokiem z cytryny. Podawaj z naleśnikami, twarożkiem i owocami.

3 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>