Jogurtowiec brzoskwiniowy

Ciasto z masą jogurtową na biszkopcie, który pozostał po torcie karmelowo-słonecznikowym. Podobny do brzoskwiniowego serniczka na zimno, który niegdyś robiłam. Banalny w przygotowaniu, a bardzo smaczny. Oczywiście smak jogurtu i galaretek można dowolnie zmienić.

Backstage z produkcji torcika do obejrzenia w albumie na FB: Szkoła Kuchni Artystycznej 2013.

  • blat biszkoptowy
  • 300 ml jogurtu brzoskwiniowego
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 400 ml wody
  • opcjonalnie brzoskwinie lub nektaryny

Zagotuj 400 ml wody. Rozpuść w niej galaretki, nie gotując. Po przestudzeniu wmieszaj jogurty i opcjonalnie niewielkie kawałki owoców. Wylej na biszkoptowy spód i wstaw do lodówki do stężenia.

Torcik jogurtowy w całej okazałości:

I jako porcja degustacyjna:

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>