Tarta jagodowa na czekoladowym spodzie z musli

Bardzo łatwa tarta niewymagająca pieczenia. Z chrupiącymi płatkami zbożowymi, czekoladą, jagodami i waniliową warstwą budyniu. Ten ostatni można z powodzeniem zastąpić masą twarogową, śmietanową lub inną o dowolnym smaku, np. cytrynowym lub czekoladowym.

Backstage z produkcji i aranżacji tarty do obejrzenia w albumie na FB: Szkoła Kuchni Artystycznej 2013.

  • 100 g masła
  • 2 czekolady mleczne
  • 2 szklanki musli tradycyjnego
  • 1 budyń waniliowy
  • 350 ml mleka
  • jagody

Roztop czekoladę z masłem. Dodaj musli, dokładnie wymieszaj i wyłóż masą naczynie do tarty. Wstaw do lodówki do stężenia. Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu, ale w mniejszej ilości mleka. Po lekkim przestudzeniu wylej na czekoladowy spód. Wstaw do lodówki do stężenia warstwy budyniowej. Na wierzch wysyp jagody i podawaj.

Aranżacja Natalii:

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*