Kurczak w kremowym sosie winno-koperkowym

Danie inspirowane przepisem Jędrzeja N. Zapewne z mniejszym udziałem wina, ale i tak wyszło bardzo smaczne.

  • piersi z kurczaka
  • pieczarki
  • śmietana
  • koperek
  • białe wino, wytrawne lub półwytrawne
  • bulion drobiowy

Piersi krótko obsmaż i marynuj w winie przez noc, a następnie upiecz w piekarniku. Pieczarki pokrój, uduś, odlej wodę i dodaj do nich bulion, wino, śmietanę i koperek. Dopraw do smaku i podawaj, np. z ryżem.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*