Salsa pomidorowo-paprykowa na ciepło

Świetny dodatek do placuszków z dyni, gnocchi, placków ziemniaczanych czy makaronu.

  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 1 mała cukinia
  • 2 pomidory
  • koncentrat pomidorowy
  • podsmażone kawałki mięsa, np. kurczak lub polędwica
  • przyprawy, np. bazylia, chilli, vegeta

Paprykę, cebulę i cukinię pokrój na małe kawałki. Pomidora sparz, obierz i również pokrój. Podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu paprykę i cebulę. Dodaj cukinię i pomidory, podlej wodą i duś do miękkości warzyw. W międzyczasie dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy i mięso.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*