Sernik z truskawkami na zimno

Kombinacja przepisów znalezionych tutaj i tu. Ładne zdjęcie i trochę podobny przepis znalazłam też na tym blogu.

  • biszkopt lub spód z ciastek
  • 2 truskawkowe serki homogenizowane
  • 4 opakowania galaretki truskawkowej
  • 1/2 kg mrożonych truskawek + na wierzch

Rozpuść 2 galaretki. Truskawki rozmroź, zmiksuj z serkami i ew. cukrem pudrem. Dodaj tężejące galaretki i wymieszaj. Wylej na biszkopt lub ciasteczkowy spód. Po schłodzeniu wyłóż dodatkowe truskawki (nie musisz rozmrażać) i zalej pozostałymi galaretkami.

Przepis można zmodyfikować np. tak jak Weronika zasugerowała w mailu:

„Hej Kasiu!

Jeszcze raz dzięki za przepis, zrobiłam wersję żółtą z galaretką cytrynową, bananami, mandarynkami i winogronem, wyszło pyszne!

Pozdrawiam.

Weronika”

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>