Surówka z białej rzodkwi i marchewki

Podczas weekendowych zakupów niespodziewanie wpadła mi w oko (a potem do koszyka) biała rzodkiew. W sklepie zupełnie nie miałam na nią pomysłu. Ale po przyjściu do domu dość szybko poskładałam z niej prostą surówkę. Doskonale pasuje do wszelkich mięs i oczywiście kanapek, jako ich warzywne uzupełnienie.

Surówka z białej rzodkwi i marchewki

Rzodkiew i marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na dużych oczkach. Połącz z sosem wiosennym oraz kwaskiem cytrynowym. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Do surówki możesz też dodać posiekany koperek lub natkę pietruszki.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>