Pasty kanapkowe z rzodkiewką

Bardzo proste pasty kanapkowe z rzodkiewką – jedna jajeczna, druga twarogowa. Obie pyszne, szczególnie z ciemnym chlebkiem. Do pasty jajecznej dodałam po zrobieniu zdjęcia jeszcze groszek z puszki i kukurydzę. Do pasty twarogowej natomiast szynkę drobiową. Polecam zarówno wersję podstawową, jak i upgrade’owaną.

Pasty kanapkowe z rzodkiewkami

Pasta jajeczna z szynką i rzodkiewką:

  • 5 jajek
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 6 grubych plastrów wędliny drobiowej blokowej
  • 1 szalotka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka przyprawy do dań z jajek
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • natka pietruszki

Jajka ugotuj na twardo i drobno posiekaj. Dodaj pokrojone w niewielką kosteczkę rzodkiewki, wędlinę oraz szalotkę. Połącz z majonezem i przyprawami.

Pasta twarogowa z rzodkiewką:

  • 250 twarogu półtłustego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 szalotka
  • ok. 3 łyżki śmietany
  • sól i świeżo mielony pieprz

Rozkrusz twaróg widelcem. Dodaj drobno pokrojoną rzodkiewkę i szalotkę. Połącz ze śmietaną i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

2 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*