Kiełbaski w cieście francuskim

Kiełbaski, kabanosy lub parówki w cieście francuskim, czyli klasyczne, szybkie danie/przekąska. Można dodać do nich ser i podawać z ulubionym sosem.

Kiełbaski lub parówki w cieście francuskim

  • ciasto francuskie
  • kiełbaski koktajlowe, kabanosy lub parówki
  • ser żółty (opcjonalnie)
  • jajko
  • sezam (opcjonalnie)

Pokrój ciasto francuskie na prostokąty o długości kiełbasek lub parówek i szerokości trochę większej niż ich obwód. Ułóż kiełbaski na cieście i owiń je, bardzo dokładnie zaklejając brzegi (łatwo się rozklejają). Możesz pod kiełbaski ułożyć plastry żółtego sera. Roladki posmaruj rozkłóconym jajkiem, posyp sezamem. Piecz w 180-200 st. C na złoty kolor.

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*