Koktajl z wiśni wzmocniony winem

Wpadlibyście na to by połączyć tradycyjny mleczny koktajl owocowy z winem? Ja też się tego po sobie nie spodziewałam, ale… spotkały mnie okoliczności, które sprawiły, że to zrobiłam. Cieszy mnie to bardzo, ponieważ tym samym odkryłam zupełnie nieznany mi dotąd efekt połączenia smaków, które zwykle serwujemy sobie oddzielnie.

Te wspomniane okoliczności to po prostu otrzymanie przesyłki z ciekawym winem – Barefoot MOSCATO. Muszę przyznać, że wybitnie przypadło mi do gustu. Pewnie dlatego, że jest słodkie i owocowe (z nutą brzoskwini i moreli). Nasączałam nim też biszkopty do ptasiego mleczka.

Ale wracając do koktajlu – ja akurat zrobiłam bardzo prosty, z mrożonych wiśni. Ale myślę, że możecie zamienić je na truskawki lub inne owoce. Sądzę, że MOSCATO będzie pasował do wszystkiego. Gorąco go polecam i zapraszam do fanklubu wzmacnianych koktajli :)

Koktajl z wiśni

  • 1 opakowanie (450 g) mrożonych wiśni
  • 400 g waniliowego serka homogenizowanego
  • 3/4 szklanki kefiru naturalnego
  • ok. 3/4 szklanki wina Muscat Barefoot (a tak naprawdę do smaku, ile chcecie)

Umieść wszystkie składniki w blenderze kielichowym. Zmiksuj na gładki koktajl i od razu podawaj. Taki lekko zmrożony, sorbetowy jest super!

Koktajl z wiśni

Koktajl z wiśni

Koktajl z wiśni

Koktajl z wiśni

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>