Chłodnik z rzodkiewką i surimi

W ubiegłym roku udało mi się stworzyć idealny chłodnik (z botwinką i ogórkiem kiszonym). W tym nie musze już kombinować. Jednakże postanowiłam spróbować rynkową nowość – chłodnik instant Winiary. Co mogę powiedzieć? Mój lep-szy ;) Ale ten z torebki nie jest zły. Ma dość intensywny smak i ogromną zaletę – robi się go w 3 minuty. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by dodać do niego klasyczne dodatki w rodzaju koperku czy jajka. Ja wybrałam dziś wersję z rzodkiewką i surimi. Dobra jak każda :)

Chłodnik z paluszkami surimi

  • 1 chłodnik instant Winiary
  • 1 szklanka wody
  • 500 ml kefiru
  • 1/2 pęczka rzodkiewek
  • kilka paluszków surimi
  • jajko (opcjonalnie)
  • szczypiorek

Zalej chłodnik 1 szklanką wrzącej wody. Odstaw do przestudzenia. Następnie wymieszaj z kefirem i drobno pokrojoną rzodkiewką. Wstaw do lodówki do schłodzenia.

Podawaj zupę z paluszkami surimi (pokrojonymi na plasterki) i opcjonalnie jajkiem oraz szczypiorkiem.

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>