Scones z cheddarem

Przyrządzone razem z Emi, na przedsylwestrową kolację. Były pyszne, aczkolwiek smak sera wydał mi się trochę mało intensywny zważając na ilość jaką użyłyśmy do ciasta. Szczególnie w połączeniu z intensywną pastą, którą Emi spontanicznie stworzyła.

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g masła
  • 200 g cheddar’a
  • 1 Nutridrink o smaku neutralnym
  • nasiona sezamu lub pestki dyni

Pasta z tuńczyka, którą Emi serwowała niegdyś gościom pracując w irlandzkim barze

  • puszka tuńczyka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • 2-3 łyżki kukurydzy

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>