Quesadilla z surimi

Pomysł na bardzo szybki lunch lub kolację dla wielbicieli krewetkowych smaków. Chrupiąca tortilla z samymi paluszkami surimi, serem i szczypiorkiem jest super. A z dodatkami wręcz wspaniała. Nam wpadła w ręce dymka, ugotowane jajko, rzodkiewki i sosy (czosnkowo-ziołowy oraz klasyczny ketchup).

Gorąco polecam również quasadilla z łososiem i kremowym serkiem, quesadilla z kurczakiem i sosem BBQ (przepis wkrótce).

Quasadilla z surimi i jajkiem

  • pszenne tortille
  • paluszki surimi
  • cebulka dymka + szczypiorek
  • ugotowane jajka
  • starty żółty ser
  • do podania: ulubiony sos, szczypiorek, rzodkiewki

Umieść tortillę na rozgrzanej patelni. Ułóż na jej połowie paluszki surimi (w całości lub pokrojone) i opcjonalnie posiekaną cebulkę oraz posiekane jajka. Posyp żółtym serem. Zwiń na pół. Gdy spód placka zacznie się rumienić, przerzuć na drugą stronę. Podgrzewaj na momentu roztopienia się sera.

Podawaj z ulubionym sosem (np. ketchupem lub czosnkowo-ziołowym) i szczypiorkiem. Przegryzaj rzodkiewkami.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*