Pomysł na bardzo szybki lunch lub kolację dla wielbicieli krewetkowych smaków. Chrupiąca tortilla z samymi paluszkami surimi, serem i szczypiorkiem jest super. A z dodatkami wręcz wspaniała. Nam wpadła w ręce dymka, ugotowane jajko, rzodkiewki i sosy (czosnkowo-ziołowy oraz klasyczny ketchup).
Gorąco polecam również quasadilla z łososiem i kremowym serkiem, quesadilla z kurczakiem i sosem BBQ (przepis wkrótce).
- pszenne tortille
- paluszki surimi
- cebulka dymka + szczypiorek
- ugotowane jajka
- starty żółty ser
- do podania: ulubiony sos, szczypiorek, rzodkiewki
Umieść tortillę na rozgrzanej patelni. Ułóż na jej połowie paluszki surimi (w całości lub pokrojone) i opcjonalnie posiekaną cebulkę oraz posiekane jajka. Posyp żółtym serem. Zwiń na pół. Gdy spód placka zacznie się rumienić, przerzuć na drugą stronę. Podgrzewaj na momentu roztopienia się sera.
Podawaj z ulubionym sosem (np. ketchupem lub czosnkowo-ziołowym) i szczypiorkiem. Przegryzaj rzodkiewkami.