Ciasto Milka

Stworzone przez mamę na sylwestra. Bez fajerwerków, dosyć standardowe, ale całkiem dobre. Trochę podobne do mlecznej kanapki zwanej też milky way’em, ale z inną masą. Znalazłam też wersję z kremem budyniowym.

Milka_2280246

  • 4 jajka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 łyż. mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kakao
  • mąka tortowa – dopełnić do 1 szkl.
  • 2 łyżeczki proszku do piecznenia
  • 2 łyż. ciepłej wody
  • 2 łyż. octu

Upiecz standardowy biszkopt, ubijając jajka z cukrem na parze. Skrop wódką lub innym alkoholem.

  • 3 śmietanki kremówki
  • 3 śmietan-fixy
  • 3 łyżki cukru pudru

Zwyczajnie ubij śmietanę, dodaj śmietan fix i cukier. Wyłóż na biszkopt.

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 3/4 kostki margaryny
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 jajka

Roztop czekoladę z margaryną i cukrem. Przestudź. Dodaj roztrzepane żółtka, a następnie ubite na sztywną pianę białka. Wylej na śmietanę.

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*