Pyszna tortilla z kurczakiem i warzywami przyrządzona w całości przez M. Miała nie być fotografowana, bo to był szybki obiad, ale nie mogłam się powstrzymać przed błyskawicznym, nieustawianym shotem. Tak, żebym mogła pokazać M. co ma powtórzyć, gdy nie będzie mi się chciało łapać za garnki. Bo danie naprawdę warto powtórzyć!
- filet z piersi kurczaka
- olej do smażenia
- ulubione przyprawy do drobiu (u nas „do indyka” Kamis)
- mieszanka włoska warzyw na patelnię (z Biedronki)
- tortille pszenne (u nas takie fajne, cienkie i duże)
- ser żółty w plastrach (u nas z bazylią i suszonymi pomidorami)
Kurczaka umyj, oczyść i pokrój w niewielką kostkę. Podsmaż mięso na niewielkiej ilości oleju, dopraw ulubioną mieszanką przypraw. Dodaj warzywa na patelnię. Duś do miękkości.
Tortille umieszczaj na rozgrzanej patelni. Zrumień z jednej strony. Odwróć, na środek ułóż plastry sera. Dodaj farsz warzywny i w dowolny sposób zwiń (u nas wyszły koperty).