Smaczna propozycja na urozmaicenie codziennej kanapki – tej pierwszośniadaniowej lub tej zabieranej do szkoły lub pracy.
- 4 jajka
- 2 piersi z kurczaka
- papirus Winiary (np. czosnkowo-ziołowy)
- kilka suszonych pomidorów w oleju z ziołami
- 3 łyżki majonezu (użyłam Dekoracyjny Winiary, ale Delikatny też powinien być ok)
- natka pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i drobno posiekaj. Piersi oczyść, podziel na pół (wzdłuż) i lekko rozbij. Usmaż bez tłuszczu pomiędzy arkuszami Papirusa Winiary. Pokrój w małą kosteczkę. W podobny sposób pokrój odsączone z zalewy pomidory.
Jajka, mięso i suszone pomidory wymieszaj razem z majonezem i drobno posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pastę podawaj do kanapki lub tortilli. Na przykład w towarzystwie kiełków rzodkiewki lub innych. Do pasty dobrze pasuje też świeży ogórek.
Pomysł bardzo fajny, trzeba sprawdzić jak smakuje 🙂