O kursie przyprawiania + konkurs

Kochani,

Piszę by pochwalić się, że niedługo wezmę udział w internetowym kursie przyprawiania organizowanym przez portal Sztuka Odżywiania.

Oczywiście również Was zapraszam na lekcje online, dzięki którym dowiemy się jak umiejętnie doprawiać potrawy by wydobyć z nich pełnię smaku. Szczegóły znajdziecie tutaj. Przyznam, że jestem bardzo ciekawa nowej wiedzy. Jak by nie było, właściwe przyprawienie to klucz do kulinarnego sukcesu.

By przybliżyć Wam działalność Sztuki Odżywiania mam dla Was „próbki” twórczości autorek portalu – Kasi Rudnickiej i Ani Ptak – ciekawe e-booki dotyczące zdrowego odżywiania.

Więcej informacji na ich temat znajdziecie na stronie e-sklepu Sztuki Odżywiania. Myślę, że wszystkie są warte uwagi. Pierwsza przedstawia jak bezboleśnie wprowadzać pozytywne zmiany w diecie. Druga stanowi zbiór pomysłów na nieocenioną z żywieniowego i smakowego punktu widzenia kaszę jaglaną. Trzecia z kolei to śniadaniowe kompendium wiedzy.

KONKURS!

By otrzymać wybrany egzemplarz, wystarczy, że w komentarzu pod tym postem wskażesz na znaleziony na moim blogu przepis, który zainteresował Cię ze względu na fajne zestawienie smaków. Wspomnij też proszę, którą książkę chciałabyś/chciałbyś dostać. Najciekawsze (w mojej opinii) komentarze zostaną nagrodzone. Zapraszam do konkursu, który będzie trwał przez najbliższy tydzień, czyli do wtorku 27 stycznia. Ze zwycięzcami skontaktuję się mailowo, do 30 stycznia.

Update z 30 stycznia:

Bardzo dziękuję za zgłoszenie. „Smakiem Zdrowia” postanowiłam nagrodzić Agnieszkę, „Kaszą jaglaną” Chantel, a „Prowadź zdrowy tryb życia” powędruje do Ady. Zwyciężczynie w najbliższych dniach otrzymają nagrody. Gratuluję i dziękuję za udział w zabawie 🙂

7 komentarzy

  1. Przyznam, że na Twojego bloga trafiłam przez przypadek, a wszystko za sprawą jakże niepozornego bobu! Wstyd się przyznać, ale dopiero w tym roku postanowiłam skosztować, jak smakuje bób, ponieważ wcześniej uważałam, że go po prostu nie lubię. Ku mojemu zaskoczeniu pokochałam bób od pierwszego ziarenka i tak oto całe wakacje upłynęły mi na nadrabianiu 23 lat zaległości w jedzeniu tego przysmaku. Kiedy wersja solo przestała mnie zadowalać, zaczęłam szukać fajnych przepisów na wykorzystanie bobu i tak trafiłam do krainy smaku. A tu… Piękne, zielone, uwielbiane przez wszystkich kopytka, i to właśnie z bobu! Nie zastanawiając się długo zrobiłam jedną porcję dla siebie, ku konsternacji całej rodziny, zwłaszcza taty, który to nie chciał przekonać się do 'zielonych-dziwnych’ kopytek (czy aby na pewno to kopytka?!). Przyznam, że prostota przepisu i połączenie bobu z sosem pomidorowym to mistrzostwo. Twój przepis doczekał się kilku moich własnych wersji np. kopytka z sosem czosnkowym, w sosie serowym, a także jako przekąska same w sobie.

    Chciałabym bardzo wygrać pdf Smak zdrowia o poranku, bo ostatnio poza owsianką, jaglanką i omletem nie mam więcej pomysłów na zdrowe śniadanko 🙂

  2. Mnie zainspirowało niestawienie smaków w tym przepisie: Jabłecznik pomarańczowy na czekoladowym spodzie. Czekolada + pomarańcze, widziałam jeszcze ew na wierzchu bezę – muszę spróbować w dodatku stewia. proste ładne i dobre 🙂 Gdyby mi sie udało dostac nagrede, to inspiruj mnie ostatnio kasza jaglana – wiec taka książkę bym wybrała. 🙂

  3. Mnie najbardziej zaintrygowała potrawa o nazwie „Japońska patelnia z sake i mizuną”…już samo przeczytanie tytułu postu sprawia, że myślisz „wow, ciekawe co to za potrawa i jak smakuje” 🙂 Pięknie opisałaś smak mizuny, bo choć jej nie próbowałam, to mogłam sobie wyobrazić 🙂 Dalej czytając składniki wyobrażam sobie smak całego dania i nie wiem do końca czy to w moim stylu, ale zapewne bardzo, bardzo intrygujące. A to jest to co najbardziej lubię w kulinariach – ten dreszczyk emocji, oczekiwanie jak będzie smakować dana kompozycja smakowa i czym nas zaskoczy 🙂

    Jeśli chodzi o książkę, to najbardziej podoba mi się pozycja „Kasza jaglana na 99 sposobów” Pozdrawiam 🙂

  4. Zainteresował, zainspirował a przede wszystkim przekonał do kaszy jaglanej przepis na zapiekankę! (https://wkrainiesmaku.pl/17926/zapiekanka-z-kasza-jaglana-szynka-brokulami/) Uwielbiam brokuły w każdej postaci, kaszy jaglanej nie umiałam jeść – jednak w tym połączeniu i do tego jeszcze szynka i papryka! Pycha! Nie dość, że mogę zjeść swoje ulubione produkty, to jeszcze jem zdrowo i pożywnie. Poza tym bardzo lubię gdy na moim talerzu jest nie tylko bogactwo smaków, ale również kolorów i tak właśnie jest w przypadku tej zapiekanki 🙂 Dzięki, teraz i sama będę kombinować z różnymi dodatkami.
    Jeśli chodzi o książkę, ucieszę się z każdej, ale skłaniałabym się do kaszy jaglanej, z powodów, które wymieniłam wcześniej.

    Pozdrawiam,
    Ada

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*