Scones

Różne wariacje na temat klasycznych angielskich bułeczek.

Klasyczne scones

Wersja podstawowa: 2 szkl. mąki, 50 g masła, 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 1/2 szkl. mleka

Z dynią: 2.5 szkl. mąki, 50 g masła, 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 żółtko, 1/2 szkl. przecieru z dyni, 1/2 szkl. mleka

Inne scones z dynią: z brązowym cukrem i cynamonem, z parmezanem

Z mąką kukurydzianą: 1 szkl. mąki kukurydzianej, 1 szkl. mąki pszennej, 50 g masła, 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 1/2 szkl. mleka

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*