Emilkowy tort z Kubusiem jagodowym i gruszkami

Pyszny tort, który stworzyła Emilka na swoje 25-te urodziny. Zachwycał nie tylko smakiem, ale i przepiękną dekoracją w postaci kwiatków z czekolady i kolorowych perełek.

Biszkopt:

  • 5 jajek
  • 0.75 szklanki mąki tortowej
  • 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Krem owocowy:

  • duża butelka Kubusia jagoda-banan-jabłko
  • 2 budynie śmietankowe

Krem śmietanowy:

  • 1 l śmietany 30% (ubić),
  • żelatyna (wymieszana z gorącą wodą w ilość zgodnej z przepisem na opakowaniu)
Dodatkowo
  • gruszki w puszcze
  • gadżety do dekoracji

Ubij białka, dodaj cukier i ubij z pianą. Na końcu dodaj żółtka. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wmieszaj łyżką do ubitych jajek. Upiecz w kwadratowej tortownicy. Biszkopt podziel na trzy części i przełóż gruszkami oraz kremami.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*