Pyszny tort, który stworzyła Emilka na swoje 25-te urodziny. Zachwycał nie tylko smakiem, ale i przepiękną dekoracją w postaci kwiatków z czekolady i kolorowych perełek.
Biszkopt:
- 5 jajek
- 0.75 szklanki mąki tortowej
- 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
Krem owocowy:
- duża butelka Kubusia jagoda-banan-jabłko
- 2 budynie śmietankowe
Krem śmietanowy:
- 1 l śmietany 30% (ubić),
- żelatyna (wymieszana z gorącą wodą w ilość zgodnej z przepisem na opakowaniu)
Dodatkowo
- gruszki w puszcze
- gadżety do dekoracji
Ubij białka, dodaj cukier i ubij z pianą. Na końcu dodaj żółtka. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wmieszaj łyżką do ubitych jajek. Upiecz w kwadratowej tortownicy. Biszkopt podziel na trzy części i przełóż gruszkami oraz kremami.