Łazanki z makiem

Słodkie danie, które powstało u mnie poświątecznie, z maminego makowca. Można dodać do niego również twaróg, będzie wtedy mniej słodko (patrz wpis: twaróg z masą makową).

Łazanki z makiem

  • pół paczki makaronu łazanki
  • 2 kawałki makowca  (u mnie z przepisu na makowiec Mamy)
  • waniliowy serek homogenizowany lub śmietanka

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj rozkruszony makowiec i serek lub śmietankę. Wymieszaj i podawaj. Jak dla mnie łazanki w takiej postaci najlepiej jeść na ciepło, jako słodkie danie.

2 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*