Wątróbka Cajun z papryką i korniszonami

Obiad u rodziców: wątróbka Cajun. Bardzo dobra, ale chyba wersja z gyrosem, z przepisu z Gotuj.Skutecznie.Tv, odrobinę bardziej mi smakowała. Na tym samym blogu znalazłam też recepturę  podobną do mojej. Zamiast Cajun znalazła się w niej musztarda, a zamiast korniszonów ogórki kiszone.

  • 400 g wątróbki drobiowej + mleko do namoczenia wątróbki
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 czerwona papryka
  • 2 korniszony
  • 1 średnia cebula
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki przyprawy Cajun

Serwowałam z kaszą jęczmienną i buraczkami na ciepło. Pycha!

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>