Batoniki z płatków kukurydzianych z masłem orzechowym

Postanowiłam przygotować proste trufle, które będzie można otoczyć czekoladą i jakimiś kolorowymi posypkami. Zaczęłam od testowanych na sylwestra kuleczek czekoladowych z herbatnikami. Następnie spróbowałam połączyć czekoladę z masłem orzechowym.  Okazało się,  że to kombinacja doskonała! Myślę, że taka masa nadawałaby się np. do naleśników. Ja wymieszałam ją jednak z pokruszonymi w malakserze płatkami kukurydzianymi. Z tego co mi wyszło nie byłam w stanie uformować kuleczek. Wyłożyłam zatem masę do foremki. Po kilku godzinach stężała i otrzymałam pyszne batoniki. Fajnie chrupiące i wyraźnie orzechowe.

  • 100 g czekolady mlecznej
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • płatki kukurydziane

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*