Quesadillas z pikantnym farszem meksykańskim

Jedne z najlepszych quesadillas jakie jadłam. Zrobione u Artura w ramach gotowania dla SKK. Artur nie pożałował Tabasco więc farsz był dość pikantny. Ser jednak go złagodził, więc ostateczny efekt był idealny. Quesadillas chyba przypadły również do gustu A., jego tacie i bratu oraz Fruplowi, który nas nagrywał.

  • 1 kg mięsa mielonego z szynki
  • 2 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 5 marynowanych papryczek pepperoni
  • 1 słoik sosu do Fajitas El Tequito
  • ser żółty
  • sól, pieprz, Tabasco (bardziej to północno niż południowoamerykańskie, ale co tam)

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*