Pizza-roladki z soczewicą i pieczarkami

Podobne pizza roladki, które już niegdyś robiłam. Wcześniej były z farszem pieczarkowym i fetą, a później z farszem z frankfurterek i sera. Tym razem pieczarki połączyłam z soczewicą zieloną i twarogiem, a przepis na ciasto nieco zmieniłam – użyłam standardowe termomixowe ciasto na pizzę. W naszym odczuciu to ciasto jest nieco lepsze niż tamto z jajkiem.

Pizza roladki z soczewicą i pieczarkami__8672-a-1024

  • ciasto na pizzę
  • farsz z soczewicy i twarogu, taki jak do tych pierogów z soczewicą i twarogiem
  • gotowy farsz pieczarkowy
  • opcjonalnie: natka pietruszki (do farszu), ser żółty do posypania wierzchu, ulubiona surówka, np. z buraczków

Ciasto na pizzę rozwałkuj. Rozprowadź równomiernie farsz i zwiń w roladkę. Pokrój ją na ok. 2-cm paski, przewróć je na bok i wyłóż na blaszkę. Piecz w 200 st. C. ok. 20-30 minut. Chwilę przed wyjęciem bułeczek możesz posypać je startym serem żółtym lub mozzarellą.

MAR_8654-a-1024 MAR_8674-a-1024 MAR_8664-b-1024

3 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*