Brioszka z morelami i migdałami

Brioszka idealna. Dobrze wyrośnięta, dobrze wypieczona, świetnie się kroiła i rewelacyjnie smakowała.

Poczęstowałam nią moje Czarownice podczas wieczornego spotkania, którego celem było mi. in. założenie ogródka ziołowego (w doniczce). Emi zawyrokowała, że ciacho najlepiej smakuje z masłem. Niemniej wersje z kremem czekoladowym czy domowym dżemem brzoskwiniowym również przypadły do gustu wszystkim degustatorom.

  • 130 ml mleka
  • 80 g masła
  • 375 g mąki pszennej 550
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (32 g)
  • 15 g świeżych drożdży
  • 150 g suszonych moreli
  • 50 g płatków migdałowych

Umieść wszystkie składniki w automacie do pieczenia chleba. Ustaw program „słodki chleb 750”.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*