Truflowy krem z selera

Efekt moich pierwszych eksperymentów z oliwą truflową. Zupa była bardzo gęsta i mocno selerowa.

  •  1 cebula
  • 1 mały seler,
  • 2 średnie ziemniaki,,
  • 750 ml wody
  • 1.5 kostki bulionu cielęcego
  • oliwa truflowa

Posiekaj cebulę i skarmelizuj lekko skarmelizuj (bez tłuszczu). Dodaj pokrojonego na niewielkie kawałki selera, ziemniaki oraz kostkę rosołową. Zalej wodą i gotuj do miękkości warzyw. Zmiksuj blenderem i podawaj, polaną oliwą truflową. Opcjonalnie możesz dodać do zupy również makaron.

Uwaga! Oliwy wystarczy dodać jedynie kilka kropli bo ma bardzo intensywny aromat.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>