Muffinki z müsli

Muffinki dla spragnionych sporej dawki cukru bo są bardzo słodkie. Jest to słodycz o karmelowej nucie ze względu na dodatek Muscovado. Górskie płatki owsiane pozostają wyczuwalne po upieczeniu, więc osobom, które nie lubią jak im się coś „pałęta między zębami” powinny je potraktować malakserem przed dodaniem do ciasta.

  • 1 szkl. mąki
  • 1.5 szkl. musli
  • 2 łyżeczki proszku d pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. cukru Muscovado
  • 1 szkl. jogurtu naturalnego
  • 1/4 szkl. oleju
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1/2 szkl. rodzynek, namoczonych w wodzie
  • 100 g czekolady mlecznej

Przygotuj tradycyjną muffinową metodą, czyli przez wymieszanie składników suchych i mokrych.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*