Muffinki dla spragnionych sporej dawki cukru bo są bardzo słodkie. Jest to słodycz o karmelowej nucie ze względu na dodatek Muscovado. Górskie płatki owsiane pozostają wyczuwalne po upieczeniu, więc osobom, które nie lubią jak im się coś „pałęta między zębami” powinny je potraktować malakserem przed dodaniem do ciasta.
- 1 szkl. mąki
- 1.5 szkl. musli
- 2 łyżeczki proszku d pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 1/2 szkl. cukru
- 1/2 szkl. cukru Muscovado
- 1 szkl. jogurtu naturalnego
- 1/4 szkl. oleju
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1/2 szkl. rodzynek, namoczonych w wodzie
- 100 g czekolady mlecznej
Przygotuj tradycyjną muffinową metodą, czyli przez wymieszanie składników suchych i mokrych.