Sos pomidorowy z harissą

Improwizowany sos na bazie płynnego koncentratu pomidorowego, z dodatkiem harissy, ktorą wynalazł w jakimś francuskim sklepie Artur. Jego przygotowanie wymagało dosłownie chwili, a smakował wyśmienicie i świetnie pasował do ryżu i gotowych nuggetsów z którym go podawaliśmy.

  • przecier pomidorowy w kartoniku
  • kukurydza z puszki
  • czerwona fasola z puszki
  • harissą
Podgrzej koncentrat, dodaj warzywa oraz harissę. Chwilę pogotuj, do odparowania nadmiaru wody.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*