Uwielbiam ruskie pierogi, których bazę stanowi farsz z ziemniaków, cebulki i sera. Bardzo smakował mi również niedawno przetestowany makaron z cebulką i twarogiem. Dziś postanowiłam wypróbować fuzję tych dwóch dań. Nie zawiodłam się. Talarki ziemniaków w towarzystwie cebuli, lekko podgrzanego serka i świeżo mielonego pieprzu są wspaniałe. I wręcz nieprzyzwoicie łatwe do przyrządzenia.
- ziemniaki
- cebula
- mielony ser twarogowy, półtłusty
- groszek z puszki
- sól, świeżo mielony pieprz
Obierz ziemniaki i pokrój w plastry. Ugotuj w lekko osolonej wodzie (ok. 15-20 min). Cebulę drobno posiekaj. Podsmaż na oliwie, dopraw solą i pieprzem. Wkrusz ser twarogowy i lekko podgrzej. Dodaj odsączony z zalewy groszek i w razie potrzeby jeszcze raz dopraw do smaku. Podawaj z odcedzonymi talarkami ziemniaków.