Talarki ziemniaczane po rusku

Uwielbiam ruskie pierogi, których bazę stanowi farsz z ziemniaków, cebulki i sera. Bardzo smakował mi również niedawno przetestowany makaron z cebulką i twarogiem. Dziś postanowiłam wypróbować fuzję tych dwóch dań. Nie zawiodłam się. Talarki ziemniaków w towarzystwie cebuli, lekko podgrzanego serka i świeżo mielonego pieprzu są wspaniałe. I wręcz nieprzyzwoicie łatwe do przyrządzenia.

  • ziemniaki
  • cebula
  • mielony ser twarogowy, półtłusty
  • groszek z puszki
  • sól, świeżo mielony pieprz

Obierz ziemniaki i pokrój w plastry. Ugotuj w lekko osolonej wodzie (ok. 15-20 min). Cebulę drobno posiekaj. Podsmaż na oliwie, dopraw solą i pieprzem. Wkrusz ser twarogowy i lekko podgrzej. Dodaj odsączony z zalewy groszek i  w razie potrzeby jeszcze raz dopraw do smaku. Podawaj z odcedzonymi talarkami ziemniaków.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>