Marchewkowe Whoopie Pies

Ciasteczka wynalezione na blogu Tracy’s Culinary Adventures, nieznacznie zmodyfikowane.

  • 2 filiżanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/3 łyżeczki imbiru
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 100 g masła
  • 1/3 filiżanki cukru Muscovado
  • 2/3 filiżanki białego cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
  • 1,5 filiżanki tartej marchewki

Wymieszaj wszystkie sypkie składniki. Utrzyj masło z cukrem, dodaj jajka i olejek, mąkę a następnie marchewkę. Włóż do lodówki na co najmniej 1h. Wyłóż porcje ciasta na blaszkę i piecz ok. 12 min. Przełóż ciasteczka kremowym serkiem z cukrem pudrem i aromatem waniliowym.

Ciastka w strukturze rzeczywiście podobne są do whoopie pies, czyli bardziej przypominają marchewkowca/biszkopt niż cookies.

 

1 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*