Sałatka ziemniaczana z surimi

Do wczorajszego poznańskiego gzika ugotowałam trochę za dużo ziemniaków, więc wykorzystałam je dziś do sałatki. Prostej, z typowym dla sałatek ziemniaczanych ogórkiem kiszonym, cebulką i koperkiem. Do tego zestawu dodałam jeszcze paluszki surimi i tak powstał mój fajny lunch.

  • młode ziemniaki
  • cebula
  • ogórki kiszone
  • paluszki krabowe surimi
  • świeży koperek
  • majonez, jogurt lub śmietana, sól, pieprz, cukier

Dobrze umyj i ugotuj ziemniaki. Pokrój w ósemki lub na mniejsze części, w zależności od wielkości ziemników. Posiekaj cebulę i koperek, ogórka pokrój w drobną kostkę, a surimi na plasterki. Połącz wszystkie składniki z sosem przygotowanym przez zmieszanie jogurtu, śmietany, soli, pieprzu i odrobiny cukru.

2 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*