Grillowana sola w pesto

Postanowiłam zrobić odrobinę niecodzienny użytek z mojego domowego pesto z ziemniakami i wykorzystać go jako marynatę do ryby. Pomysł prosty, ale bardzo dobry. Oliwa z oliwek sprawiła, że chudej soli nie wysuszyło grillowanie, a bazylia i czosnek nadały jej wspaniałego smaku. Rybkę serwowałam z grillowanymi warzywami: szparagami, pomidorkami cherry i cukinią. Świetny zestaw na szybki wiosenny obiad.

Pokrój rybę na kilkucentrymetrowe kawałki. Obtocz w pesto. Opcjonalnie przypraw solą i pieprzem (niektóre kupne sosy pesto nie są słone). Umieść na grillu ogrodowym lub domowym, ewentualnie na patelni grillowej. Grilluj kilka minut z obu stron, aż ryba stanie się lekko rumiana. Podawaj z grillowanymi warzywami: szparagami, cukinią, pomidorkami koktajlowymi, papryką, kukurydzą, cebulą, itp.

3 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>