Panierowany Camembert

Bardzo niedietetyczna przekąska, przyrządzona na życzenie taty (otrzymał przepis od koleżanki z pracy), z Camemberta, który kupił w Lidlu bo tam rzekomo jest najlepszy;)

  • ser Camambert
  • roztrzepane jajko
  • bułka tarta

Ser pokrój w plasterki, trójkąciki lub półksiężyce. Opcjonalnie dopraw solą i pieprzem. Opanieruj w jajku i bułce (ewentualnie jeszcze najpierw w mące). Smaż na złoty kolor. Podawaj np. z ciepłą bagietką, sosem pomidorowym i sałatą we francuskim vinaigrette.

 

Szanowni Państwo,

Piszę do Państwa ponieważ bardzo zainteresowała mnie Państwa działalność (na stronę dotarłam poprzez link umieszczony na facebook’owym profilu Jakuba Pogody ze Studia Twin, gdzie miałam okazję znaleźć się na kursie fotografii). Widziałam zdjęcia i opisy Państwa eventów i uważam je ze rewelacyjne. Sama uwielbiam angażować się w tego typu przedsięwzięcia. Ponieważ jestem dietetykiem/technologiem żywności, pomyślałam sobie, że może moja pomoc mogłaby się Państwu przydać. Myślę, że dietetyczne warsztaty, prelekcje, indywidualne konsultacje czy analiza składu ciała specjalnym przyrządem uświetniłyby niejedno wydarzenie. Ludzie są coraz bardziej zainteresowani zdrowym żywieniem i wartością odżywczą pokarmów, warto byłoby zatem o tym wspomnieć podczas warsztatów kulinarnych. Chętnie pomogłabym w ustalaniu menu dostosowanego do potrzeb klientów. Moim hobby jest odkrywanie wyrafinowanej międzynarodowej (chociaż nie zawsze bardzo skomplikowanej) kuchni, do czego szczególnie zainspirowało mnie przebywanie zagranicą na kilku projektach. By lepiej przedstawić Państwu swoją sylwetkę w załączniku przesyłam CV.

Bardzo chętnie porozmawiam na temat ewentualnej współpracy.

Pozdrawiam serdecznie.

Katarzyna Szatkowska

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>