Burritos z cieciorką

Kolacja Kulinarnych Artystów przyrządzona w dniu kuchni meksykańskiej.

  • 1 cebula
  • po 1/4 czerwonej i zielonej papryki
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 3/4 puszki kukurydzy
  • 1 ciecierzycy
  • sól, pieprz, przyprawa meksykańska, chilli

Posiekaj i podsmaż cebulę. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodaj pomidory i odsączone warzywa. Gotuj do zredukowania sosu. Dopraw do smaku solą, pieprzem, mieszanką meksykańską i chilli.

3 komentarzy

  1. Pychota, w lidlu właśnie tydzień meksykański i u mnie wczoraj też były takie cuda tylko, że z kurczakiem i dipem śmietanowym, pycha:)

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*