Jajecznica z miętą

Jejecznica, którą poznałam dopiero tutaj, na Mazurach, na Obozie Kuchni Artystycznej, który prowadzę. Wspomniała o niej jedna z uczestniczek – Dominika, gdy Pani Kierownik dostarczyła nam miętę (o którą prosiłam z myślą o dekoracji deserów). Pomysł wszystkim wydał się ciekawy i zaraz po skończeniu ciasteczek owsianych postanowiłyśmy go zrealizować. Efekt, moim zdaniem, zasłużył na piątkę z plusem.

  • jajka
  • liście świeżej mięty
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Przygotuj jak typową jajecznicę. Rozbij jajka w misce, a następnie usmaż na niewielkiej ilości masła. Pod koniec dodaj posiekane liście mięty.

 

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*