Sałatka z brokułami i fetą + kolonijne nagrania kulinarne

Szósty dzień interkampowego Obozu Kuchni Artystycznej upłynął nam pod znakiem nagrań programów kulinarnych. Każda z uczestniczek miała okazję zaprezentować przed kamerą jak zrobić wybrane danie lub deser. Sfotografować udał o mi się jedynie sałatkę autorstwa Dominiki. Gosia ugotowała cieciorkę w pomidorach, Michalina N. sloppy Joes’s, Marta – razowe spaghetti z cukinią i kremowym sosem, a Michalina G. przygotowała wraz z koleżanką deser – przepyszny mus malinowo-jogurtowy z nutą limonki (bardzo wyczuwalną i bardzo pasującą). Mimo stresu, dziewczyny poradziły sobie świetnie i z tym zadaniem. A ja zadebiutowałam w roli reżysera strony merytorycznej przedsięwzięcia ;)

  • pomidor
  • brokuły
  • ser feta
  • sos czosnkowy (jogurt, majonez, czosnek, sól, pieprz, cukier)
  • prażone pestki słonecznika

Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo. Pomidora i ser feta pokrój w kostkę. Połącz składniki z sosem czosnkowym i posyp prażonymi pestkami słonecznika.

 

3 komentarzy

  1. […] W Krainie Smaku O mnieRSS 02/12/2012Sałatka z ravioli, brokułami, fetą i prażonymi migdałamiw kategorii:MakaronoweSałatkietykiety:brokułyfetamigdałysuszone pomidoryDrukujSałatka przyrządzona na imieniny taty (obok faszerowanej papryki) i pośpiesznie sfotografowana. W kuchni, wśród innych naczyń, chwilę przed podaniem na stół. Sprawdzone połączenie składników gwarantowało sukces. Prażone migdały nie tylko fajnie chrupały i dobrze smakowały, ale również wspaniale dekorowały. Do sałatki dodałam koperkowo-ziołowy sos i świeżą pietruszkę, ale myślę, że pasowałby do niej również dip czosnkowy, taki jak w tej sałatce z brokułami, fetą i słonecznikiem. […]

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>