Kisiel wiśniowy z musem jabłkowym

Wiśniowa wersja kisielu z musem jabłkowym, który niegdyś przyrządziłam. Nie mniej smaczna niż tamta, cytrynowa. Połączenie smaku jabłek i wiśni sugerował mi już jakiś czas temu Artur. A wczoraj przypomniała mi o nim Paulina, podarowując mus jabłkowy z wiśniami. Był super. Część spałaszowałam z naleśnikam i serem. Część z makaronem i serem.

  • 1 szklanka musu jabłkowego
  • 1 szklanka wody
  • torebka kisielu wiśniowego
  • cukier lub słodzik (ilość w zależności od upodobań i słodkości musu – u mnie były to 2 łyżki cukru)

Rozprowadź kisiel w ok. ½ szklanki wody. Resztę wody połącz z musem jabłkowym i zagotuj. Dodaj zawiesinę proszku kisielowego, cały czas mieszając. Gotuj ok. 1 min, aż zniknie posmak surowej skrobi. Dosłodź do smaku. Deser możesz podawać wiśniami w syropie lub tak jak my – z jagodami.

2 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>