Makaron z serem i musem jabłkowym

Jeszcze jedna odsłona musu jabłkowego. Może mało odkrywcza, ale dla niektórych (o dziwo!), okazuje się nieznana. Jak dla mnie połączenie jabłek i twarogu jest genialne. Najlepiej sprawdza się z makaronem (szczególnie lekko gorzkawym razowym) i naleśnikami.

  • makaron o dowolnym kształcie
  • ser twarogowy (dziś wykorzystałam chudy serek homogenizowany z jabłkami i cynamonem, ale odrobinę lepiej sprawdza się mielony twaróg półtłusty)
  • mus jabłkowy
  • opcjonalnie: cynamon, kardamon lub inne korzenne przyprawy, rodzynki, owoce (np.banan, brzoskwinia, wiśnie), itp.

Ugotuj makaron al dente. Połącz z twarogiem i musem, opcjonalnie również przprawami/owocami. Możesz całość chwilę podgrzać i od razu podać. Możesz też danie/deser serwować na zimno.

4 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*