Jajko sadzone na kołderce z soczewicy

  • soczewica zielona
  • mała cebulka
  • jajko
  • pomidor
  • czubryca zielona

Ugotuj soczewicę do miękkości (10-20 min). Posiekaj cebulę. Podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Do połowy dodaj soczewicę i dopraw do smaku, np. czubrycą zieloną. Przełóż na talerz. W międzyczasie przygotuj jajko sadzone. Ułóż na pierzynce z soczewicy. Do pozostałej cebulki dodaj pokrojonego pomidora i lekko podgrzej. Podawaj obok jajka i soczewicy, opcjonalnie z kromką razowego pieczywa.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*